La Guàrdia Civil de Tarragona ha detingut el responsable d'una gossera, ubicada en un municipi de la Conca de Barberà, per diversos delictes relacionats amb el maltractament d'animals, falsedat documental i d'intrusisme professional.

El detingut, un veí de Valls, havia sacrificat cinc gossos de caça a la localitat de Cretes (Terol) on es desplaçava per vendre els animals. Segons fonts de la investigació policial, després de trobar un dels gossos sacrificats amb xip, van poder identificar l'individu. Primer, van parlar amb el propietari del gos que els hauria explicat que l'animal havia estat cedit a la residència canina del detingut.

Si no els podia vendre, els matava

Sembla que el responsable de la gossera, hauria portat gossos a aquesta zona de Terol en diverses ocasions amb l'objectiu de vendre'ls però, si no ho aconseguia, els matava amb diferents mètodes, segons publica el Diari de Tarragona.

L'home també hauria sacrificat diversos animals a la gossera. També se l'acusa de falsificar cartilles sanitàries i de posar vacunes sense tenir el títol.

A més, segons la Guàrdia Civil, la salut dels animals corria un "greu perill" per les condicions higièniques i sanitàries de la residència canina, que el detingut gestionava des de fa tres anys i on s'aplicaven vacunes per personal no qualificat.