Els Mossos han detingut el president de químiques de Tarragona, Rubén Folgado, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa per construir una planta petroquímica sense llicència. Està sent investigat per la seva tasca a Messer, on n'és part de la direcció.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, en l'operació d'aquest matí, que fonts no oficials qualifiquen de "molt important" i un cop a la corrupció empresarial i política, s'han detingut com a mínim sis persones. Segueix en marxa.

Delictes d'estafa i contra el mercat i els consumidors

Tot arrenca en una investigació que se centra al municipi del Morell (Camp de Tarragona), tot i que ha derivat en noves investigacions. Ara per ara no hi ha massa informació, però s'estan investigant possibles delictes d'estafa i també delictes contra el mercat i els consumidors.

Entre els detinguts hi ha també, segons ha pogut saber aquest mitjà, Karl Hauck, vicepresident de l’Asociación de Fabricantes de Gases Industriales i director general de Messer, i també Enric Acosta, director comercial de Messer. En l'operació també s'han detingut directius d'una altra empresa tarragonina, Carburos Metálicos.

Rubén Folgado detingut per estafa

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous el president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Rubén Folgado, que forma part de la direcció de Messer Ibérica, com a presumpte autor de delictes d'estafa i contra el mercat i els consumidors.

Rubén Folgado / Twitter aeqtonline

Rubén Folgado ha estat detingut per un delicte d'estafa / Twitter aeqtonline

Messer Ibérica

La detenció s'emmarca en la investigació judicial per les sospites que la planta de Messer Ibérica, al polígon petroquímic Nord de Tarragona, al municipi del Morell (Tarragonès), es va construir sense llicència.

Folgado és el director tècnic de Messer Ibérica des de l'any 2003 i president de l'AEQT, que és l'associació que representa les principals empreses del sector que operen a Tarragona des de fa poc més d'un any.