La policia francesa ha detingut a Perpinyà, a la Catalunya Nord, un home de 32 anys que s'havia escapat de la justícia aprofitant un permís penitenciari.

L'home, a qui la policia li seguia la pista des de feina mesos per la seva possible radicalització gihadista, va ser vist per unitats d'intel·ligència a Perpinyà aquest dimecres i va poder ser detingut.

Segons ha informat la policia i han recollit diversos mitjans locals, l'home estava fitxat per la seva possible radicalització.

'fiché S'

A França les persones que són sospitoses de la seva relació amb el terrorisme islàmic se'ls inclou al conegut com 'fiché S' i queden sota l'atenta mirada de la policia antiterrorista per les seves possibles accions terroristes.

La policia va emetre una ordre de cerca i captura contra aquest home després de no haver-se presentat a una cita judicial. Creien que podria ser per la zona de Perpinyà amb un cotxe robat i la policia quan el va detectar el va intentar detenir.

El presumpte gihadista es va escapar amb el cotxe per diversos camins del municipi contra direcció fins que va poder ser detingut i posat a disposició de la justícia.