La Policia Nacional ha detingut a l'Hospitalet de l'Infant, al Baix Camp, un home buscat per les autoritats alemanyes per haver assassinat a sang freda un home en un restaurant. La justícia d'aquell país va decretar una pena de cadena perpètua, però es va escapar i, com fan molts dels delinqüents més buscats d'Europa, van venir a amagar-se a la costa catalana.

Va matar a trets una persona en un restaurant

Les investigacions per part del grup de recerca de fugitius de la Policia Nacional va començar el 24 d'agost, quan es va rebre una informació de la policia BKA alemanya sol·licitant la localització i detenció de l'home, que havia estat vist per Catalunya.

Amb les dades que va aportar la policia estrangera, els agents de la Policia Nacional van arrencar una investigació que va permetre localitzar l'home en una casa de l'Hospitalet de l'Infant, al Baix Camp. Després de seguir-lo i confirmar que es tracta de la persona que buscaven, es va preparar un dispositiu per a poder-lo detenir. En el moment de la seva captura l'home alemany portava un document d'identitat grec falsificat amb la seva foto.

Condemnat a cadena perpètua a Alemanya

Els fets pels quals era buscat, segons la policia, es remunten al 7 d'agost de 2019, quan el detingut va entrar en un restaurant d'Alemanya i va disparar vuit vegades contra la seva víctima. Dels quatre impactes que va rebre, un li va travessar el cor i va morir a l'acte. Ara serà l'Audiència Nacional qui rebrà el detingut i en gestionarà l'entrega a Alemanya, on serà tancat a la presó fins que es mori.