Els Mossos d'Esquadra han detingut un membre dels Castellers de Barcelona per presumptes abusos sexuals a vuit menors de la mateixa associació, que el va expulsar de manera cautelar quan en va tenir coneixement. L'home ha quedat en llibertat amb mesures cautelars després de passar a disposició judicial aquest dimarts.

Els Castellers de Barcelona detecten el comportament d'abusos

La detenció d'aquest home és el resultat d'una investigació que els Mossos van iniciar al febrer d'aquest any després de rebre la denúncia d'algunes menors de la colla castellera per suposats abusos sexuals.

castellers de Barcelona

Els Castellers de Barcelona ja treballen en un protocol específic i treballen amb les persones afectades / Wikimedia Commons

En un comunicat que l'associació ha difós en fer-se públic el cas d'abusos, els Castellers de Barcelona detallen que, després de detectar "indicis d'un possible comportament inadequat i d'abusos", es van posar en contacte amb especialistes en aquest àmbit per atendre a les víctimes menors i majors d'edat.

L'associació, que és la més antiga de Barcelona i que té més de 300 membres, també es va posar a disposició dels Mossos d'Esquadra.

Es treballa en un protocol per protegir els nens

En concret van contactar amb la unitat d'abusos a menors de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i els van derivar possibles casos. Per als majors d'edat, es va contactar amb l'Associació d'Assistència a Dones Agredides Sexualment (AADAS).

L'associació ja treballa en un protocol específic per protegir els nens per tal que els tècnics que estan amb ells tinguin la formació i prevenció necessària.