Carlos Alcañiz, conegut com 'El Elegido', és el presumpte autor de l'assassinat ganivetades d'un home xilè a Tailàndia. El país asiàtic viu commocionat en ple confinament pel coronavirus una altra terrible mort a mans d'un home de Terrassa. L'anterior cas, va ser el 2016 on un altre terrassenc, Artur Segarra, va protagonitzar un macabra assassinat.

Se salta el confinament per matar-lo

Dissabte, 9 de maig. És fosc i tothom dorm a l'illa de Koh Phangan, una de les més turístiques de Tailàndia. Carlos Alcañiz, de 34 anys, decideix saltar-se el confinament i presentar-se amb la seva moto a casa d'en Rennie Patricio Goodman Barahona, un home xilè de 41 anys que tenia un bar a l'illa. Aquest ja estava dormint però els cops el van despertar i va obrir la porta. En Patricio coneixia en Carlos, amb qui compartia l'afició per la música, i decideix atendre'l.

Tailandes Medios Gráficos Tailandia

Carlos Alcañiz a la comissaria després de ser detingut per la policia.

Just obrir la porta, el terrassenc ataca amb un ganivet de cuina el seu amic. Fins que aconsegueix clavar el ganivet al pit de la víctima. I enmig d'aquest brutal assassinat, la mirada de la Chang San Yu, la xicota de 31 anys d'en Patricio. Aquesta noia xinesa, horroritzada, crida l'atenció dels veïns amb els seus plors.

La policia arriba a la casa i es troba tota l'escena però ja no hi era en Carlos que havia fugit amb moto. La casa estava de lloguer, el seu propietari també assegura que eren amics i no entén què ha passat. Finalment es troben pel carrer en Carlos, que coincideix amb la descripció de la noia, i és detingut com a presumpte autor d'un assassinat.

Una detenció esperpèntica

En Carlos va ser trobat sense samarreta, tacat de sang i amb principis clars d'haver-se drogat. No va oposar resistència i fins i tot va demanar als mitjans de comunicació presents en el moment de la detenció que el deixessin parlar. Amb un somriure perdut i en anglès pregunta: "Puc dir alguna cosa davant de càmera, per la gent?". Ràpidament la policia l'aixeca del terra i l'ordena que pugi al vehicle per anar a comissaria.

Els agents tailandesos asseguren que en Carlos "encara no ha estat capaç de parlar sobre què va passar". I creuen que el seu estat pot condicionar fer-li un interrogatori amb tota mena de detall.

Tailàndia, commocionada

Els tailandesos estan xocats per la brutalitat de l'assassinat en plena pandèmia pel coronavirus. The Taiger parla de "brutal assassinat" i de com va premeditar per acabar amb la víctima morta a la cuina de casa seva. El Bangkok Post parla de "sospitós atrapat" i destaca que en Carlos reitera que "algú estava intentant matar-lo" i per això va perdre els papers.

THE TAIGER

Antecedents, també a Terrassa

A Tailàndia també se l'acusa d'haver robat tres motos però els problemes penals previs els té a la seva ciutat natal, Terrassa. El presumpte assassí va atropellar una dona gran l'any 2005 però no va aturar-se ni ajudar-la i es va fugar.

Després d'aquell homicidi, va marxar per primera vegada a Tailàndia on va passar cinc anys. Posteriorment va tornar però finalment va decidir emprendre de nou la vida al continent asiàtic. Es va afincar a l'illa de Koh Phangan on presumia d'estar liderant un projecte humanitari per ajudar els més necessitats. D'aquí neix 'Los Elegidos', una organització, segons ell, que va obrir amb 3.000 euros. I d'aquí se'n deriva el sobrenom que es va posar, 'El Elegido' ja que considerava que havia nascut per ajudar el món.

Artur Segarra, l'altre terrassenc assassí

L'any 2016, Artur Segarra, un altre terrassenc, va matar al seu company David Bernat a Tailàndia. Malgrat haver sol·licitat per carta el perdó del Rei de Tailàndia, li han negat totes les sortides per evitar la condemna. Ara, espera el seu torn al corredor de la mort.