Resolt el crim de l'ós Cachou, que va ser trobat mort en estranyes circumstàncies a la Vall d'Aran. Els Mossos d'Esquadra han detingut un agent de medi ambient del govern aranès que la policia catalana relaciona amb la mort de l'animal, segons ha avançat TV3.

L'ós Cachou va aparèixer mort a Les el mes d'abril d'aquest 2020 i després de no poder aclarir amb fermesa com havia mort, es va judicialitzar la mort de la bèstia i es va iniciar una investigació, que segueix sota secret de sumari, a l'espera que avancin les investigacions.

El jutge va demanar una necròpsia del cadàver de l'ós

La detenció d'aquest funcionari públic del Consell d'Aran es va fer dimecres a la tarda, tot i que no n'han transcendit detalls ni la seva vinculació exacta amb la mort de l'animal. A petició d'entitats ecologistes, el jutge que porta el cas va demanar una necròpsia de l'ós Cachou per intentar aclarir com va morir i saber si es trobaven rastres de verí en l'animal.

Oso Cachou Les

Cadàver de l'ós Cachou, trobat mort a Les, a la Vall d'Aran / Cedida

El govern d'Aran va dir en un primer moment que la mort s'havia produït per una suposada baralla de l'ós amb un altre animal, que li va provocar una caiguda des d'un marge.

Investigació sota secret de sumari

La detenció d'aquest agent de medi ambient sembla doncs que s'ha constatat un gir de guió. Caldrà esperar que el jutge aixequi el secret de sumari per saber quina és la versió que tenen els Mossos d'Esquadra sobre la mort del poc estimat ós Cachou.