La Policia Nacional ha detingut a Eivissa un fugitiu israelià reclamat per les autoritats del Regne Unit per abusar sexualment durant tres anys de la seva fillastra quan tenia entre 11 i 13 anys d'edat.

L'arrestat, que es trobava de vacances a l'illa, va ser arrestat el passat dia 22 d'agost, dijous, a l'aeroport d'Eivissa, just quan es disposava a viatjar a Israel, per un delicte d'abusos sexuals a menors, ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Amenaçava la mare de la menor

L'home era buscat per abusar durant tres anys de la filla de la seva parella sentimental, a qui li amenaçava dient-lo que, si li explicava els fets a la seva mare, aquesta tindria "grans deutes".

Segons la Policia, després de cada episodi d'abús, el detingut comprava regals d'alt valor econòmic a la menor amb la intenció de comprar el seu silenci.

Malgrat les amenaces d'endeutar a la seva mare, la nena, finalment, li va confiar a un dels seus professors què passava, per la qual cosa va ser condemnat per les autoritats judicials britàniques, que van emetre una Ordre Europea de Detenció i Lliurament (OEDE) sobre la seva persona.

Col·laboració internacional

Els agents especialitzats de la Policia Nacional en localització de fugitius van rebre, a través de l'Oficial d'Enllaç de l'Agència Nacional Contra el Crim del Regne Unit (NCA), una comunicació urgent demanant la col·laboració per localitzar i detenir aquest home.

La informació va ser trasllada als agents d'Eivissa, que van esbrinar que l'esmentada persona pretenia abandonar Espanya amb rumb a Israel després de gaudir d'unes vacances a l'illa. Finalment va ser localitzat i detingut a l'aeroport eivissenc, en una actuació coordinada entre policies espanyols i del Regne Unit.