Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant un home de 42 anys després de robar amb violència a tres establiments i emportar-se les caixes enregistradores de cada un d'ells. A més, hores abans d'aquests robatoris, el detingut hauria comès un abús sexual en ple carrer.

Detingut per abús sexual i robatori

La Sala Operativa del 091 de la Policia Nacional va rebre tres avisos diferents, en els quals es comunicava que s'havien produït en menys de mitja hora tres robatoris amb violència consecutius en diferents establiments de tres carrers propers al centre de la ciutat d'Alacant.

El primer avís es va produir cap a les 17.30 hores, alertant que un home havia intentat forçar i posteriorment emportar-se la caixa enregistradora d'un establiment i que en veure que no hi havia diners hauria fugit. Al lloc dels fets es va personar una patrulla de Policia Nacional, alhora que altres patrulles buscaven pels voltants a persones que coincidissin amb la descripció de l'autor.

Minuts després, la Policia va rebre una segona trucada per un altre fet similar en un establiment proper i, només uns moments després, una tercera trucada que alertava de la comissió d'un altre robatori violent. Tres de tres.

Els agents van detenir l'atracador i el van portar al calabós

La Policia Nacional va organitzar un desplegament de patrulles uniformades i de paisà que van caminar per Alacant a la recerca del presumpte autor dels fets, un tipus molt terrenal.

Policia Nacional / Europa Press

Detingut a Alacant per robar i abús sexual / Europa Press

Finalment, els agents van localitzar i van detenir el presumpte autor dels fets en menys de 25 minuts. L'individu va mostrar una gran agressivitat en tots els fets comesos, així com durant la seva detenció i posterior ingrés als calabossos de dependències policials. De fet, un agent va resultar lesionat durant la intervenció, segons informa el comunicat policial.

Abans del robatori, va abusar sexualment d'una noia en ple carrer

Les càmeres de seguretat van delatar encara més el detingut: abans del robatori, va abusar sexualment d'una noia a ple carrer. Els agents ho van descobrir a comissaria, gràcies al visionament dels enregistraments dels establiments afectats. Per això, a més dels robatoris a les botigues, a l'home se li imputa també en delicte d'abús sexual.

El detingut, de 42 anys d'edat, ha estat posat a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant i està acusat de tres robatoris amb violència i intimidació i una agressió sexual, de moment. Mentrestant, el Grup de Delinqüència Violenta de la Comissaria Provincial continua treballant per determinar si l'arrestat pogués estar implicat en més il·lícits penals.