L'última vegada que es van tenir notícies d'Isaac G.T. va ser l'1 de desembre del 2019. Aquell dia tenia previst anar a la festa d'aniversari d'un amic. No va anar-hi. La seva dona, però, no va denunciar la desaparició fins a quatre dies més tard. Poc després, ella va rebre un WhatsApp. Suposadament, el remitent era el seu marit. La nota, amb certa declinació suicida, deia així: "Ho sento molt però no tornaré a casa. Quan passi alguna cosa us avisaran immediatament, és decisió meva i només meva, i heu de respectar la meva voluntat". 

Patia una greu malaltia neurogenerativa

Isaac era originari de Cardenete, un petit poble de Conca que no arriba als 500 habitants. Policia local de Catarroja amb residència a Godelleta (València), va haver de deixar el servei per culpa de l'atàxia, una greu malaltia neurodegenerativa que, en el seu cas, el 2019 estava ja en fase molt avançada. Tant és així que en els seus últims mesos, l'Isaac, pare de dos fills, necessitava de cadira de rodes per moure's i tenia dificultats per parlar. Com era possible que un home en el seu estat i les seves circumstàncies hagués desaparegut es preguntaven els seus familiars i amics. 

La família no s'ho creia

Explica una de les seves cosines al diario Las Provincias que ella també va rebre diversos missatges per WhatsApp de, suposadament, l'Isaac. En aquests missatges deia estar bé i demanava que el deixessin de buscar. Ella mai no es va acabar de creure que el seu cosí fos el remitent. Era ben cert que l'Isaac havia plantejat en més d'una ocasió la possibilitat de l'eutanàsia, però coneixent-lo com el coneixia, aquesta manera en què havia desaparegut no li quadrava. 

En descomposició i signes de violència

Culminant una molt llarga investigació plena de complicacions, la Policia Nacional va trobar el cos d'Isaac a prop d'un camí de les afores de Godelleta i de la carretera local CV-424. No gaire lluny els investigadors també van trobar la seva cadira de rodes. El cadàver estava en estat de descomposició i presentava signes de violència. La parcela en la que els agents van trobar les restes de la víctima és propietat de la seva dona. Van saber de la seva localització després d'interrogar-la. 

Burles per la malaltia

La dona era des de feia temps la principal sospitosa de la desaparició i mort d'Isaac. Que trigués quatre dies a denunciar la desaparición de seu marit ja va fer saltar les senyals d'alarma, més quan els investigadors van saber de les maneres vexatòries amb què el solia tractar, menystenint-lo per la seva malaltia. Fins i tot van descobrir que havia enregistrat un vídeo en el qual, i suposadament, es burlava d'ell perquè no era ni capaç d'agafar el comandament de la televisió. Va ser ella també la que, hipotèticament, va escriure tots els missatges de WhatsApp. La dona ha estat arrestada com a presumpta autora del crim.