La Policia Nacional ha tornat a detenir els quatre membres de la Manada de Bilbao que la jutgessa va deixar en llibertat després de prestar declaració. Segons ha avançat El Correo, els quatre sospitosos han estat arrestats als voltants de l'estació d'Abando del municipi basc i se'ls ha traslladat a una comissaria, on s'ha comprovat la seva situació legal a Espanya. Els imputats han quedat en llibertat a les poques hores i ja s'haurien iniciat els tràmits per expulsar-los del territori espanyol.

Els quatre joves van ser detinguts juntament amb unes altres dues persones -tots d'origen magribí i d'entre 18 i 36 anys- per la seva presumpta implicació en la violació en grup d'una noia de 18 anys la matinada de divendres de la setmana passada al parc Etxebarria de Bilbao. La magistrada que es va fer càrrec del cas va decidir que dos dels arrestats ingressessin provisionalment a la presó de Basauri a l'espera de la celebració del judici. Els altres quatre sospitosos van quedar en llibertat, amb la condició de presentar-se cada dia a les dependències judicials, "la víctima no va proporcionar una clara descripció física de tots els autors, només de dos d'ells", recollia la interlocutòria judicial.

Aquest dijous al matí, la Policia Nacional ha arrestat aquests quatre joves al centre de Bilbao i els ha traslladat a comissaria per comprovar la seva situació regular o irregular a Espanya. Després d'iniciar-se els tràmits administratius que preveu la llei d'estrangeria, han quedat en llibertat. No s'ha especificat si estan o no en situació legal. Els agents han comunicat aquesta actuació a la jutgessa que porta el cas de l'agressió sexual, a la fiscalia i l'Ertzaina.

Saló de jocs

Segons apunten algunes fonts, una presumpta baralla en un saló de jocs de Bilbao seria el motiu que ha precipitat el nou arrest dels quatre membres. A més, les mateixes informacions assenyalen que els presumptes implicats en la violació múltiple no s'havien presentat en dependències judicials per signar, tal com va establir la jutgessa quan va decidir deixar-los en llibertat. Després d'investigar si la seva situació en territori espanyol estava legalitzada, la policia ha iniciat els tràmits per expulsar-los del país, informa el mateix mitjà.Fsign