Els Mossos d’Esquadra han detingut , quatre homes i una dona, de nacionalitats colombiana i espanyola, d’edats compreses entre els 19 i els 21 anys, per la seva presumpta participació en quatre robatoris amb força a domicilis en diferents localitats de l’àrea metropolitana de Barcelona i del Vallès Occidental i per tres robatoris de motocicletes.

Els detinguts utilitzaven tovalloles per no fer sorroll

La investigació va començar a principis de setembre, quan una dona octogenària, que dormia al seu habitatge, al barri del centre de l’Hospitalet, va ser víctima d’un robatori a l’interior del seu domicili. Els lladres van aconseguir sostreure diners i joies i inclús van posar tovalloles a terra per buidar els calaixos sense fer soroll i no despertar la víctima.

Les primeres gestions d’investigació van permetre als agents identificar dues persones, una parella formada per una dona i un home joves, als quals van ubicar en una casa que ocupaven també al mateix barri. Els investigadors van determinar que la casa on vivien era un lloc de reunió habitual d’altres joves amb antecedents policials, també per robatoris a domicilis, i que alguns d’ells empraven motocicletes sostretes al municipi de Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat per desplaçar-se.

Els detinguts estan en llibertat amb càrrecs i l’operació policial es manté oberta

Durant la investigació, els agents van poder esbrinar que dos dels investigats havien utilitzat una motocicleta sostreta a un veí del seu barri per desplaçar-se a la localitat de Viladecavalls i cometre allà un robatori amb força en una casa del municipi. A més, altres indicis recollits van permetre els investigadors atribuir a la sospitosa un altre robatori amb força en un domicili de Barcelona.

Entre el 28 i 29 d’octubre, els investigadors van detenir quatre dels joves investigats i van fer una entrada i escorcoll judicial en el domicili on es reunien, d’on es van poder recuperar objectes procedents d’un quart robatori, també al barri del centre de l’Hospitalet de Llobregat. Arran de la recuperació d’aquests objectes sostrets, els agents van detenir un cinquè jove presumptament implicat.

Els detinguts han passat a disposició judicial i el jutge instructor ha decretat la seva llibertat amb càrrecs. A hores d’ara la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.