María Dolores Sandoval Ruiz, una dona de 54 anys de Cieza, a Múrcia, va desaparèixer el dia de Nadal de l’any passat a Cartagena, on vivia amb la seva parella. Ara, deu mesos després, el cas podria haver derivat en un nou cas de violència masclista.

La Policia Nacional ha detingut aquest dimecres la parella de la dona com a presumpte autor de la seva mort. L’home, d’uns 60 anys, hauria fet desaparèixer el cadàver: tot apunta que l’hauria esquarterat i l’hauria fet desaparèixer poc a poc.

La detenció arriba després de mesos d’investigació. Tots els indicis apunten que l’home l’hauria matat a la casa on vivien, una planta baixa del barri del Peral. Després de diversos escorcolls, la policia hauria trobat restes de sang a l’interior, tot i que el cos no ha aparegut per enlloc.

L'home hauria confessat el crim

Interrogat per la policia, l’home hauria assegurat que el dia de Nadal de l’any passat va entrar a casa i va trobar-se el cos sense vida de la seva parella. Nerviós i per no ficar-se en problemes, va decidir desfer-se del cadàver. Amb posterioritat, però, hauria confessat que va assassinar la dona, va esquarterar el cos i se’n va desfer mica en mica. En presència del seu advocat ho ha tornat a negar tot, segons recull La Verdad.

La família de María Dolores havia denunciat públicament la desaparició. Des del març no hi havia cap moviment a la cartilla sanitària, una dada que els va preocupar especialment perquè la dona era diabètica. Tot i això, una de les hipòtesis és que havia marxat voluntàriament, com havia fet alguns dies amb anterioritat. Ara, però, tot apunta que la seva parella l’hauria assassinat.

El cas recorda a d'altres, com el de Dana Leonte: el cos no ha aparegut encara, però després de trobar restes de la jove, el nòvio va acabar detingut. També, al de Mònica Borràs, una dona de Terrassa que va desaparèixer l’any passat. Gairebé un any després, el seu cos va aparèixer enterrat al jardí de la casa de la seva exparella, que va ser detinguda.