La Guàrdia Civil del Puesto Principal de Yaiza (Lanzarote) va detenir dimecres un jove de 23 anys, de nacionalitat estrangera i amb antecedents policials, com a presumpte autor de dos delictes d'abusos sexuals en realitzar actes contra la llibertat sexual de dues dones.

El jove els proposava de mantenir relacions sexuals i els tocava les seves parts íntimes

La investigació va començar el mateix matí en què van passar els fets, segons les víctimes produïts a les 07.25 hores el primer i el segon 20 minuts més tard a l'avinguda Papagayo de la localitat de Playa Blanca.

Les denúncies coincidien en la descripció física del presumpte autor i en la forma de l'abús sexual, que va consistir a abordar les dones -que es dirigien als seus llocs de treball- a la via pública i intentar subjectar-les, alhora que els proposava de mantenir relacions sexuals i els tocava les seves parts íntimes.

Partint del relat de les víctimes, els agents de l'Àrea d'Investigació van sospitar d'una determinada persona, la qual cosa, unit a la descripció física aportada i per altres indagacions policials, va portar a la localització i detenció del jove com a suposat autor dels delictes descrits. El detingut ha passat a disposició del corresponent Jutjat, en funcions de guàrdia, de la localitat d'Arrecife.