Els Mossos d'Esquadra han desallotjat al districte Nou Barris de Barcelona a una família amb tres nens petits que havien reocupat la casa poc després de ser desnonats, acció que es s'ha dut a terme davant de les protestes veïnals a tan sols una hora que s'iniciés el toc de queda per l'estat d'alarma per la pandèmia de la Covid-19.

Un primer desnonament pel matí

Agents de la policia catalana han executat aquest dijous 29 d'octubre, al matí el desnonament d'una família amb tres menors per ordre judicial d'un pis al carrer Rasos de Peguera de Ciutat Meridiana, al districte de Nou Barris de Barcelona. Poc després, els Mossos han constatat que la família havia reocupat l'habitatge, propietat d'una entitat financera (BBVA) .

En declaracions a la Cadena Ser, el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha subratllat que aquesta reocupació constitueix un "delicte flagrant", per la qual cosa s'ha decidit actuar per "restituir la propietat ja feta al matí".

Desdonants a una hora per al toc de queda

D'aquesta manera, la policia catalana ha desallotjat de nou aquesta família amb tres de menors quan faltava poc tan sols una hora perquè s'iniciés el toc de queda per l'estat d'alarma. "Ens ho han posat difícil, hi ha hagut molta violència de les persones que hi havia fora", ha assenyalat Sallent sobre la protesta veïnal contra el desnonament d'aquesta família.

L'associació Iridia ha criticat en el seu compte de Twitter l'actuació dels Mossos en el desnonament d'aquesta família. Segons el seu parer, Sallent "acaba de reconèixer que el desnonament d'ahir va ser una decisió del cos sense ordre judicial davant la reocupació de la família amb tres menors" de la casa en la qual vivien des de feia dos anys.

Se'ls ha permès tornar al pis

La família ha hagut de passar la nit en els serveis socials, al CUESB, el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona. Aquest divendres, després que es confirmés que es tractava d'una família amb persones vulnerables, podran tornar al pis, segons van assegurar fonts del BBVA.

"El pis està obert!! Ho vam avisar ahir, la família ha tornat a casa! Una victòria més de la classe obrera", és el missatge que ha acompanyat el vídeo que ha penjat el Sindicat d'Habitatges de Nou Barris i que mostra el retorn de la família al pis.