Els aiguats de dissabte a les comarques de Girona van deixar una víctima mortal a Platja d’Aro: José Aníbal Paredes Garcia, de 32 anys. El jove, originari d’Hondures, feia tres anys que havia arribat a Catalunya fugint de l’extrema pobresa del seu país.

El noi vivia en uns baixos d’una empresa sense cap mena de cèl·lula d’habitabilitat que li havien deixat: les poques feines que trobava, precàries i com a agricultor, no li permetien pagar un habitatge, i la majoria de diners que guanyava els enviava a Hondures, on tenia una filla de cinc anys i on la seva família viu en condicions molt humils, segons el Diari de Girona.

Uns orígens molt humils

José havia nascut en un llogaret al nord-oest del país, on encara viuen els seus pares i on amb prou feines hi ha cobertura de mòbil. Un dels seus germans viu en una altra població hondurenya i un altre havia anat a buscar fortuna als Estats Units, però es va quedar atrapat a Mèxic. José havia aconseguit arribar a Espanya i quedar-s’hi de manera irregular.

Dissabte, però, les intenses pluges van inundar el baix on dormia i no se’n va poder escapar. Els serveis d’emergències van rescatar el seu cos, ja sense vida, de dins del local.

Donat que, tot i tenir amics i coneguts, en José no tenia família a Catalunya, l’associació Hondureños Solidarios en Barcelona s’ha fet càrrec de posar-se en contacte amb la família, juntament amb l’ajuntament de Platja d’Aro i el consolat hondureny a Barcelona.

De fet, serà el cos diplomàtic qui s’encarregarà de repatriar el cos, però aquesta associació ha començat a recaptar diners per poder pagar l’enterrament i per ajudar la família a sortir endavant després de la seva pèrdua. Per això han obert un número de compte per intentar recollir el màxim de fons i ajudar la família a superar el tràngol.