Un tribunal australià ha condemnat aquest divendres 45 anys de presó a un home per violar repetidament la seva filla, que ha desenvolupat unes 2.500 personalitats arran dels abusos sexuals que va patir de nena entre els anys 1974 i 1981.

Jenny Haynes, filla i víctima del pederasta, ha assenyalat a la sortida dels tribunals que, després d'aquesta sentència, no vol tornar a pensar en el seu pare i abusador, en declaracions als mitjans locals.

La dona ha testificat davant del tribunal amb més de 30 personalitats

 

La víctima, que ara té 49 anys, ha destacat que la jutgessa va reconèixer en la sentència la necessitat i importància d'acabar amb el cas per reprendre la seva pròpia vida.

La magistrada Sarah Hugget, d'un tribunal del districte de la ciutat de Sidney, ha assenyalat en la seva decisió contra Richard Haynes, de 74 anys, que l'agressor no podrà sol·licitar la llibertat condicional fins al 2050 pels delictes comesos contra la seva filla.

Violada regularment entre els 4 i els 11 anys

Des dels 4 fins als 11 anys, Jenny Haynes, la segona dels tres fills de Richard Haynes, va ser violada regularment pel seu pare de forma violenta, fins i tot torturada, quan residia a Sidney.

El 1981, quan tenia onze anys, la seva família es va mudar de nou al Regne Unit, on després els seus pares es van separar. Per mantenir en secret els continus abusos sexuals, el seu pare l'amenaçava amb la mort de la seva mare o amb matar a la seva mascota, així com la menyspreava o li assegurava que podria fer el que volgués amb ella, un maltractament psicològic que li va causar problemes mentals.

Richard Haynes s'ha declarat culpable després del testimoni de la seva filla

 

Com a conseqüència i per sobreviure al dolor i al trauma causat pels abusos, Jenny Haynes, que ha renunciat a l'anonimat que les autoritats australianes ofereixen a les víctimes de delictes sexuals, pateix un trastorn d'identitat dissociatiu mitjançant el qual ha desenvolupat unes 2.500 personalitats.

"M'emociona que el meu papi m'hagi vist i que em senti", ha dit amb un gran somriure i entusiasme infantil Symphony, una nena de 4 anys i que és una de la més de trenta personalitats que van testificar contra Richard Haynes el maig passat després de donar el seu testimoni davant del tribunal.

El maltractament psicològic per part del seu pare li ha causat problemes mentals

 

Després que els periodistes sol·licitessin l'assistència de Jenny, aquesta es va referir a Symphony com la persona que "va salvar les nostres vides", encara que poc després Muscles -una altra de les personalitats- interromp per cridar "bastard" al seu pare.

Richard Haynes s'ha declarat culpable després del testimoni de la seva filla, "no perquè estigués commocionat per l'enormitat dels seus actes, sinó perquè no va poder manejar el que va dir 'Symphony' quan va explicar el que li va fer amb detalls explícits i esquinçadors", ha recordat Jenny Haynes durant una entrevista al canal 9.