49 persones han mort i 48 persones, entre elles nens, estan sent ateses per ferides de bala després de l'atemptat contra dos mesquites a la ciutat de Christchurch, a Nova Zelanda. Així ho ha confirmat la primera ministra, Jacinta Ardern. Una dotzena de ferits han hagut de ser operats d'urgència a l'hospital després de l'atac.

Un dels tiradors  ha retransmès el tiroteig a temps real per les xarxes socials. Se'l podia veure dins el temple amb roba militar i disparant a boca de canó contra diverses persones amb una arma automàtica, a la qual ha canviat el carregador almenys dues vegades.

En un manifest penjat a Internet els suposats autors dels atacs reclamen venjança contra els que qualifiquen d'invasors. La policia ha presentat càrrecs per assassinat contra un dels detinguts, un home de 30 anys. Dels altres tres detinguts inicialment, dos estaven en possessió d'armes, mentre que la tercera ha estat deixada en llibertat després que s'ha comprovat que no tenia cap relació amb els fets. 

atemptat Nova Zelanda

La primera ministra neozenlandesa ha dit que es tracta d'un acte de violència extraordinari i sense precedents i, sens dubte, "d'un dels dies més negres de Nova Zelanda".  Per la seva banda, el primer ministre australià, Scott Morrison, ha assegurat que els atacs són obra d'un "terrorista extremista de dretes i violent".

Brenton Tarrant, un australià de 28 anys, ha estat identificat com el presumpte autor dels tirotejos.