Una trentena de joves van intentar assaltar ahir la nit el centre de menors de Primera Acogida d'Hortaleza amb pals, pedres i ampolles, fent malbé la porta d'entrada, els banys i alguna altra zones de l'edifici, ha informat una portaveu de la Direcció Superior de la Policia de Madrid.

Els fets van tenir lloc cap a les 21.30 hores d'aquest dilluns al centre, situat al carrer Valdetorres del Jarama de Madrid. Els assaltants anaven en grup i organitzats i es van enfrontar amb diverses persones, encara que cap no va resultar ferida. El centre va trucar immediatament al 091.

Van fer malbé la porta d'entrada, els banys i altres zones de l'edifici

 

Alguns dels joves van arribar a entrar, danyant diverses zones del centre de menors. Fins al lloc van acudir diverses unitats de la Policia Nacional, davant de la qual cosa els assaltants van fugir corrents. No obstant això, un d'ells, un jove dominicà de 26 anys, va ser interceptat. Ha estat acusat de danys a l'edifici. Els agents busquen la resta dels autors.

Segons les primeres indagacions, tot va començar minuts abans als voltants del centre amb un enfrontament amb pals i pedres entre dues bandes de joves d'origen estranger rivals del barri, on també hi ha hagut denúncies veïnals de destrosses de vehicles i mobiliari urbà.

Després la baralla es va traslladar al centre de menors, ja que algun dels implicats resideix allà, han indicat fonts de la investigació. La Conselleria de Polítiques Socials de la Comunitat de Madrid es posarà en contacte amb l'Ajuntament perquè incrementi la presència policial a la zona i evitar així que aquest conflicte, "que ha estat puntual", vagi a majors, ha indicat una portaveu del departament que dirigeix Alberto Reyero.