Una investigadora a Austràlia ha descobert que els cadàvers es mouen fins i tot més d'un any després de la mort de la persona.

Alyson Wilson és investigadora en una de les úniques "granges de cossos" fora dels Estats Units que es troba a Sídney, Austràlia. Es tracta d'un centre que investiga la descomposició de cadàvers per ajudar la policia i els patòlegs en investigacions criminals.

És la primera vegada que es capten amb càmera els moviments en el procés de descomposició

 

Com a part de les seves investigacions, Wilson va gravar durant 17 mesos a un cadàver amb la tècnica time lapsede. En una de les instàncies registrades, els braços que eren al costat del cadàver en el moment de la mort van acabar oberts cap als costats.

"Creiem que els moviments es relacionen amb el procés de descomposició a mesura que el cos es momifica i els lligaments s'assequen", ha assenyalat la investigadora a la cadena australiana ABC.

Investigacions policials

Les observacions dels moviments en cadàvers són importants perquè la policia assumeix en general que la posició en què es troba un cadàver és la que tenia en el moment de la mort, a menys que hi hagi proves clares que les restes han estat mogudes.

"Quan la policia fa un mapa del lloc d'un crim, registra la posició del cos de la víctima i de qualsevol evidència que pugui ajudar a comprendre la causa de mort". Aquesta tècnica ajuda la policia a desxifrar les circumstàncies de la mort i saber si es tracta d'un homicidi o una mort natural.

"Però a causa dels moviments postmortem, el cos pot haver-se mogut bastant. I això podria portar a una interpretació errònia de la causa de mort", afegeix. "Fins on jo sé, és la primera vegada que es capten amb càmera els moviments en el procés de descomposició", conclou Mallett.