Una dona de 68 i el seu fill, de 41, han desaparegut arrossegats pel riu Francolí a Vilaverd (Conca de Barberà) mentre eren dins un bungalou.

La pluja i la foscor dificulten el rescat

La germana de la noia desapareguda amb el seu fill al bungalou ha donat l'avís al 112 al voltant de les onze de la nit d'aquest dimarts. En un primer moment s'havia informat que eren dues persones les desaparegudes, una mare i el seu fill, però finalment s'ha elevat a quatre les persones desaparegudes. Les altres dues persones són els dos ocupants d'un cotxe. La recerca està sent molt complicada per la pluja que continua caient amb força a la zona i per la foscor.

Matrimoni desaparegut

D'altra banda, un matrimoni està desaparegut des de diumenge al Montmell (Baix Penedès) tot i que els seus fills no ho han denunciat fins aquest dimarts quan han trobat el seu cotxe. En aquest cas, per tant, la causa de la seva desaparició podria no tenir relació amb els aiguats de les últimes hores.

Catalunya en alerta roja

Els fets han passat durant l'episodi d'aiguats torrencials que han descarregat a totes les comarques de Tarragona amb quantitats de precipitació de fins a 200 l/m2. La intensitat de la precipitació ha estat espectacular ja que, en alguns casos, han caigut més de 40 l/m2 en menys de mitja hora. 

La virulència de les precipitacions ha provocat la crescuda sobtada de rius com el Francolí al seu pas per Vilaverd. La força de l'aigua hauria arrossegat la mare i el seu fill mentre eren dins el bungalow.

Protecció Civil recomana no sortir de casa en algunes comarques ni fer desplaçaments innecessaris:

Aquesta matinada, Protecció Civil ha ampliat aquesta alerta a altres zones:

Aquesta matinada, les pluges torrencials i les fortíssimes tempestes se centren a les comarques de Barcelona i Girona on la situació és de màxima alerta fins a primera hora del matí d'aquest dimecres. Després, la situació millorarà ràpidament i s'obriran clarianes a gran part del país.