El Centre Nacional de Persones Desaparegudes (CNDES) ha llençat aquest divendres una alerta per la desaparició d'un nen de cinc anys, Samuel Benjamín de Vries. El menor va desaparèixer el 26 de novembre de 2018 a Calvià (Mallorca) però no ha sigut fins ara que les autoritats espanyoles han rebut l'avís d'aquesta desaparició per part d'autoritats alemanyes, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

nen desaparegut Samuel Benjamín de Vries

El petit fa 130 cm i vestia un xandall gris i una samarreta amb un dibuix de Mickey Mouse l'última vegada que va ser vist, tot i que ja fa molt temps que no se'n sap res de res. Segons algunes fonts, la desaparició de l'infant està relacionada amb una falta d'acord de la custòdia de la criatura entre els pares, tot i que no ha transcendit més informació sobre el cas.

Col·laboració ciutadana

Des del CNDES i del Ministeri de l'Interior es demana que tothom qui pugui aportar algun tipus d'informació sobre on és aquest nen que ho faci saber a la Policia Nacional o a la Guàrdia Civil pels canals habituals. Des de l'associació han facilitat el número de telèfon 116000 de nens desapareguts gestionat per la Fundació ANAR per rebre qualsevol mena d'informació que pugui ser d'ajuda.

El nen, amb la seva mare

Samuel Benjamín es troba, des de la seva suposada desaparició, amb la seva mare a Alemanya, segons l'agència EFE. La progenitora se'l va endur i, des d'aleshores, el pare no només ho sabia sinó que ha estat en contacte amb ella. Tots dos tenien un règim de custòdia compartida.

Tot i saber-ho, però, el pare va denunciar la seva desaparició davant la justícia. Un jutge ha ordenat a la Guàrdia Civil que, a través d'Europol, investigui si el nen està bé, si va a l'escola i com és la seva vida diària perquè el jutge pugui prendre una decisió.