Els Mossos d'Esquadra busquen, per retornar al seu domicili, a tres noies menors d'edat, d'entre 13 i 14 anys, que han desaparegut aquesta setmana a Sant Boi, al Baix Llobregat. Es tracta de tres amigues, Lluna V.R., Fatin G. i Marwa B.H., una de nacionalitat espanyola i dues de nacionalitat marroquina, de qui els seus pares i tutors no en saben res des de fa un parell de dies.

Les tres joves, segons han explicat fonts de la investigació a ElCaso.cat, van marxar de manera voluntària de casa seva, però en ser menors, els Mossos d'Esquadra, després de rebre l'avís per part dels seus pares, les han de localitzar i retornar a la casa paterna. Amb la curta edat que tenen, no poden abandonar el nucli familiar.

Desaparegudes SantBoi

Les tres noies que busquen els Mossos d'Esquadra a Sant Boi / Cedides

Estan en una casa amb amics seus

La Lluna V.R., Fatin G. i Marwa B.H. s'han instal·lat en una casa amb altres persones, majors d'edat, però la policia, en una primera fase de la investigació, ha pogut constatar que si bé les hauran de retornar amb els pares, no estan davant de cap desaparició de risc ni cap segrest o desaparició contra la seva voluntat.

Els Mossos d'Esquadra tenen localitzat el pis i esperen poder fer gestions amb les tres menors d'edat per tal que tornin a casa seva. Si no ho fan, caldrà fer-les tornar de manera forçada.

Tres amigues de Sant Boi desaparegudes

La publicació de les tres alertes de desaparició d'aquestes noies, amigues, d'edat semblants, va fer encendre totes les alarmes. La policia catalana avisa, però, que es tracta d'un procediment habitual en menors d'edat escàpols, tot i que ara s'ha donat la circumstància que les tres han iniciat la mateixa "aventura".

Quan els Mossos d'Esquadra parlin amb les tres menors, per tal de saber quin ha estat el seu motiu de la fugida de casa, les interrogaran per tal d'esbrinar si hi ha algun tipus d'il·lícit penal pels pares que hagi provocat la seva marxa, un fet, però, que ara per ara els investigadors descarten. La policia creu que la situació es podrà normalitzar en les pròximes hores i les tres noies tornaran a casa seva.

Els cartells publicats per Sos Desaperecidos

Desaparicions

Els cartells de les tres desaparegudes de Sant Boi / Sos Desaparecidos

ACTUALITZACIÓ: Les tres menors han estat localitzades.