La Guàrdia Civil ha desallotjat aquest dimecres a la tarda la platja de Sant Sebastià de Barcelona després que un banyista hagi trobat un objecte sospitós a l'aigua, enterrat a pocs metres de la platja. Tot i la sospita inicial que es tractés d'un potencial artefacte explosiu com el que es va trobar el mes d'agost, finalment s'ha confirmat que es tractava d'una falsa alarma: era un cilindre de formigó.

L'artefacte s'ha trobat a uns 4 metres i mig de profunditat i el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil ha treballat al lloc per determinar la seva naturalesa: s'ha fotografiat perquè els experts decidissin si era perillós, i aquestes proves han descartat finalment que fos així.

Segons ha avançat SER Catalunya, l'objecte l'han trobat membres del Club Natació Barceloneta, i la Guàrdia Civil, els Mossos, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària s'han desplaçat al lloc per desallotjar la platja de manera preventiva.

Tres ensurts en un mes

El d'aquest dimecres és el tercer cas semblant en un mes: el 25 d'agost, un guàrdia civil fora de servei va trobar a la platja de Sant Sebastià un objecte sospitós a uns 25 metres de la costa i a tres metres de profunditat. 

Després que l'Armada espanyola estudiés l'objecte, van determinar que es tractava d'una bomba de la Guerra Civil amb 100 quilos d'explosius, i la van traslladar mar endins per a fer-la esclatar.

Pocs dies després, un altre objecte sospitós va aparèixer a la platja de Badalona. Després de tornar a activar tot el protocol, finalment es va tractar d'una falsa alarma: la suposada bomba era, en realitat, un pilar de formigó. El mateix que ha acabat passant amb el presumpte artefacte d'aquest dimecres.