Sota el pseudònim de "Laura" s'hi amaga una nova víctima d'abusos sexuals per part de l'Església. Seixanta anys després, s'ha atrevit a alçar la veu per denunciar els abusos que va patir per part de Josep Maria Gallinat a Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès).  Sumat als casos dels mossens Pere Llagostera, Francesc Morell i Josep Maria Font, aquest és el quart sacerdot de l'arquebisbat de Tarragona denunciat per tocaments. 

La Laura no s'havia atrevit a tornar mai més al poble, on estiuejava amb la seva família. L'últim cop que hi havia estat va ser quan tenia deu anys i patia els abusos de Gallinat. Ara, però, necessitava tornar i confessar el terror que va viure al despatx de la rectoria. De fet, només arribar i pronunciar el seu nom, molts veïns li han dit que tenien constància d'aquelles pràctiques: "Esgarrapava les dones", "fotia mà", comentaven. 

"Es va treure el penis i jo no sabia ni el que era. Aquesta imatge no l'he pogut oblidar mai"

La víctima relata a El Periódico com es van produir els tocaments: "Hi havia tal grau de confiança que no em va resultar estrany que em demanés que el seguís fins al seu despatx. Es va desbotonar la bragueta de la sotana i es va treure el penis. Em va demanar que segués sobre la seva falda, em va obrir les cames i em va distreure amb un joc. Tenia un xiclet, el va estirar i em va proposar que l'agaféssim un per cada extrem amb la boca i que ens apropéssim fins a tocar-nos els llavis". 

La Laura, seixanta anys després, no recorda amb exactitud els tocaments i té algunes imatges borroses, inclús ha arribat a pensar que tot havia estat fruit de la seva imaginació. Quan va veure les altres tres denúncies de sacerdots tarragonins a la mateixa època, va decidir trencar el silenci i denunciar, tot i que Gallinat ja és mort.

A qui encara no s'ha atrevit a confessar-ho és a la seva família. La víctima està casada i té fills i assegura no estar preparada. "Retallaré la notícia i la uniré amb un clip a la còpia de la denúncia que ja he presentat davant els Mossos d'Esquadra. Els meus fills ja ho entendran quan em mori i ho trobin", ha dit.