Els Mossos han denunciat un comerciant de Barcelona que tenia a la seva botiga, especialitzada en rèptils, un caiman d'un metre i deu centímetres de llarg per ser venut.

La policia catalana han informat aquest diumenge que van localitzar l'animal dimarts passat i que els seus propietaris no tenien en regla tota la documentació del cocodril, conegut com a "caiman d'ulleres" (caiman crocodilus).

Està prohibida la venda i possessió dels caimans en captivitat

 

Els caimans es consideren animals potencialment perillosos i està prohibida la seva venda i possessió en captivitat. El "caiman ulleres", a més, es considera un animal no autòcton, i està protegit per tractats i convenis internacionals, recorden els Mossos.

Els agents de la unitat especialitzada en medi ambient han traslladat el caiman al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), pioner a Espanya en la recuperació de fauna salvatge d'aquestes espècies.

La denúncia s'ha tramitat al servei de Contraban

 

Els Mossos recorden que per a la venda d'animals exòtics s'ha de lliurar als particulars un document d'informació sobre les característiques de cada animal, les seves necessitats, condicions de manteniment, i tractament sanitari, entre altres aspectes.

La denúncia per aquest cas l'han tramitat el Servei de Contraban i Instrastat del departament de Duanes i Impostos Especials de Catalunya i l'Oficina de Protecció dels Animals de l'Ajuntament de Barcelona.