Un home gallec ha portat el concepte de simpa a una nova dimensió. L'home va anar a un concessionari de cotxes de segona mà als Països Baixos, va demanar provar un dels vehicles - un Mercedes CLK, concretament - i va sortir per la porta sense que li veiessin més el pèl en un mes.

No hi havia cap pista del cotxe fins que el passat cap de setmana una patrulla de Sanxenxo, a Pontevedra, es va creuar amb l'home mentre anava al volant del vehicle. De seguida van sospitar perquè el lladre és un vell conegut de la policia pel seu ampli historial delictiu. En comprovar la matrícula, van confirmar les sospites: eren d'un Mercedes, però d'un altre model i a nom d'un home de Noalla, a quilòmetres d'allà.

Aparcat davant de casa

Immediatament, els agents es van posar a buscar el cotxe, que el suposat lladre havia aparcat davant de casa seva. Segons van poder esbrinar els agents, l'acusat té doble nacionalitat holandesa i espanyola i a principis de mes havia estat precisament a Holanda, en un concessionari de cotxe. 

En arribar a Galícia, des d'on havia anat directament per evitar que l'enxampessin, havia canviat les plaques de la matrícula per les d'un altre cotxe de la mateixa marca, però d'un altre model, fins que els agents el van enxampar.

Antecedents per nombrosos simpas

Segons la Guàrdia Civil, el detingut té un ample historial delictiu per estafes en hotels i restaurants: és a dir, simpas. Ara se l'acusa d'un presumpte autor d'un delicte de furt i un altre de falsedat documental. Després de passar a disposició del jutjat de guàrdia, va quedar en llibertat provisional amb càrrecs.

Pel que fa al cotxe, s'ha quedat al dipòsit de la Guàrdia Civil de Sanxenxo fins que el jutge permeti recollir-lo al seu propietari.