Polèmica per la posada en marxa d’un pla policial que preveu oferir als delinqüents convictes heroïna mèdica, finançada pels contribuents.

L’objectiu de la policia es reduir els delictes que es cometen

La policia de Cleveland (al nord-oest d’Anglaterra) preveu, amb aquesta mesura que ha aprovat el Ministeri d’Interior britànic, reduir la taxa de delictes que cometen aquestes persones per aconseguir diners i comprar aquesta droga.

De moments una quinzena de delinqüents s’han beneficiat del pla, que consta de poder injectar-se el medicament tres cops al dia en una clínica especial del Servei Nacional de Salut del Regne Unit des d’aquest mes d’octubre, segons explica Daily Mail. Els metge revisaran la salut dels pacients que se sotmetin al pla.

Polèmica per la mesura

La policia de Cleveland calcula que la posada en marxa d’aquest pla, que costarà prop de mig milió d’euros, és molt menys costós que els danys econòmics que causen els addictes a l’heroïna que cometen delictes per aconseguir la droga. Hi ha veus, però, que han posat el crit al cel per la mesura i consideren que és incorrecte “premiar” els delinqüents amb drogues gratis i prefereixen que s’utilitzin aquests diners per altres coses.