La Policia Nacional ha detingut a la localitat d'Adeje, al sud de Tenerife, un home a qui li constava una ordre europea de detenció i entrega interposada per les autoritats britàniques per l'assassinat de dos policies.

A més, el detingut era buscat per pertinença a una organització criminal i delicte de lesions, i també s'investiga la seva possible implicació en sis homicidis, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat aquest dilluns.

Les investigacions sobre aquest fugit van començar fa diversos mesos, quan l'agència britànica contra el crim organitzat va alertar la Policia Nacional sobre el seu possible parador a Espanya.

Després d'una investigació conjunta amb les autoritats del Regne Unit, es va localitzar al fugitiu al sud de Tenerife, on residia tractant de passar desapercebut i portant una vida normalitzada i adaptada a l'illa.

La detenció es va dur a terme durant un servei de vigilància que la Policia Nacional va establir en els voltants del complex d'apartaments on residia. En un primer instant, els agents van localitzar el fugitiu que es dirigia a realitzar la compra a un supermercat proper i, en abandonar les instal·lacions, es va procedir a la seva identificació i detenció.

Assassinat de dos policies l’any 2006 i 2016

Els motius pels quals aquest individu era buscat es remunten a 2006, quan va irrompre en una comissaria de la ciutat escocesa de Glasgow i va disparar a un dels policies que es trobava a les dependències, assassinant-lo. El 2016, juntament amb diversos còmplices, suposadament va descarregar la seva arma de foc sobre un altre policia britànic, que també va morir.

L'operació continua oberta i ja s'ha produït al Regne Unit la detenció d'altres tres membres de la seva mateixa organització criminal, s'indica en un comunicat policial.