La Policia Nacional ha detingut a Estepona, a Màlaga, una dona de 27 anys i de nacionalitat argentina per haver deixat la seva filla de sis mesos tancada dins del cotxe durant una hora a ple sol i amb les finestres pujades, amb una temperatura d'uns 25 graus a l'exterior. La nena va patir un cop de calor i la mare l'acusen d'un delicte d'abandonament de menor.

Segons la investigació, la dona va deixar el nadó dins del cotxe per anar a fer una consulta ràpida a un centre municipal. Quan en va sortir, però, es va oblidar de recollir la nena i va allunyar-se del lloc amb una altra persona.

Una hora més tard, els serveis d'emergència van rebre una trucada per alertar que una nena petita s'havia quedat tancada dins d'un cotxe en un aparcament.

La mare va mentir als agents i va dir que s'havia desmaiat i havia anat a l'hospital

Just en el moment en què una patrulla de la Policia Nacional va arribar al lloc de l'avís, hi va arribar un altre cotxe a tota velocitat: el dels pares de la nena.

El nadó estava conscient, però amb símptomes clars d'un cop de calor, amb una temperatura corporal elevada i molt vermella. Els agents van hidratar de seguida la nena.

Quan la policia va interrogar la mare, la dona va exposar que, quan estava al centre municipal fent una consulta, va patir un desmai i la van haver de traslladar a un hospital. Tot i això, la primera investigació va permetre comprovar que la dona no s'havia desmaiat ni havia estat en tot el dia al centre mèdic que havia ressenyat.