Un noi de 18 anys escapat d'un centre de menors i un home de 28 anys amb un ampli historial delictiu, han estat detinguts a Palma, el primer per un robatori i l'altre per intentar atropellar amb un cotxe una parella de policies, ha informat aquest divendres la policia.

Els fets es remunten a la nit de diumenge passat, quan agents de Policia Nacional que realitzaven tasques de prevenció de la delinqüència al barri de Son Gotleu, van localitzar un home de 18 anys que estava escapat des de març d'un centre de menors, on complia una mesura acordada per delictes comesos quan encara era menor d'edat.

Aquest noi, en adonar-se de la presència policial, va agafar una cadira d'una terrassa d'un bar amb què va amenaçar els agents mentre va cridar que no l'aconseguirien internar de nou al centre.

El va recollir un amic al mig del carrer

En aquell moment va passar per allà un conegut del noi conduint un turisme, i li va oferir ajuda per eludir la policia, la qual va acceptar i va pujar al vehicle.

L'home que conduïa el turisme és un "multireincident", que en escapar amb el seu company va intentar atropellar els dos agents, segons ha indicat la policia.

Després d'escapar-se, la Policia Nacional va muntar un dispositiu per localitzar els sospitosos, i que va permetre detenir al conductor del vehicle, al mateix barri, tot just 24 hores després dels fets.

Es va lliurar el matí següent

El jove escapat del centre de menors, en creure que no hagués pògut impedir ser detingut, va decidir lliurar-se a les dependències policials en el matí d'ahir, quan va ser formalment detingut.

Investigat per robar un mòbil a punta de pistola

Aquest noi de 18 anys estava sent investigat per un robatori amb violència comès a començaments de setembre. En aquestes dates el jove es va citar al carrer amb una persona que pretenia vendre un ordinador i li va convèncer perquè entressin en un portal i una vegada dins, el va amenaçar amb una pistola elèctrica per robar-li un telèfon mòbil més valuós que el portàtil. Els presumptes autors van passar a disposició judicial.