David L.H., un militar de l'Exèrcit de Terra, va apunyalar la seva nòvia Alba el passat diumenge a la nit. L'home va intentar matar la seva parella a ganivetades, i posteriorment es va suïcidar llençant-se des d'una grua.

La parella vivia al barri de La Jota de Saragossa. Les discussions entre ells eren habituals, però els veïns van alertar les autoritats aquella nit pels forts crits que van sentir.

Intent d'assassinat

Quan l'Alba va poder escapar-se del David, va sortir al carrer demanant ajuda. Estava ensangonada: el seu nòvio l'havia apunyalat i l'estava intentant matar. Però ell la va perseguir, i la va seguir apunyalant al carrer davant l'horroritzada mirada dels veïns.

Quan va arribar la Policia Nacional al lloc dels fets, el David va fugir. Mentre alguns agents el perseguien, uns altres es van quedar a atendre la víctima, informa El Español.

Finalment, el militar va pujar a una grua i es va acabar tirant al buit. Va morir a l'acte.

L'Alba ha sobreviscut

La víctima, de 25 anys, es va poder salvar, i va ser traslladada immediatament a l'hospital. Ara està ingressada a la Unitat de Cuidats Intensius (UCI) de l'Hospital Miguel Servet de Saragossa. Fonts properes al cas asseguren que la seva vida no perilla, tot i que les seves ferides són greus.

Quan van passar els fets, les autoritats ja van percebre que es tractava d'un nou cas de violència masclista.

"No era problemàtic"

Saragossà de naixement, el David estava destinat al Regiment Cuirassat 'Pavía' 4, de l'Exèrcit de Terra, a la Brigada d'Aragó. Segons els seus companys, no era un home problemàtic al seu entorn laboral. A la seva feina l'esperaven aquest dilluns a les 8.00 del matí, però la Prefectura Superior de Policia es va posar en contacte amb els militars per explicar el que havia passat.

Els veïns no comparteixen la visió tranquil·la dels companys del David: tot i que molts no van presenciar l'horrorosa escena, sabien que les discussions entre la parella eren freqüents.

"Si em deixes, em suïcido"

Segons han assenyalat els veïns del barri, l'Alba li havia dit alguna vegada al David que el deixaria. Ell, aleshores, responia que se suïcidaria si ho feia.

De moment, mentre continuen les investigacions sobre els fets, encara no se sap si l'Alba havia tallat la seva relació abans que patís l'agressió.

Mai el va denunciar

Tot i que les baralles eren constants entre la parella, l'Alba mai va denunciar el seu nòvio per maltractaments. Aquest és un denominador comú de la majoria dels casos de violència de gènere: la por o l'esperança de reconciliar-se amb la parella i reprendre la vida d'enamorats frenen moltes dones a l'hora de denunciar, segons ha explicat Carmen Sánchez, la delegada del Govern a Aragó.

Concentracions solidàries

L'Associació de Dones del barri de La Jota ha organitzat aquest dilluns una concentració silenciosa per denunciar els fets i donar suport a la víctima, encara hospitalitzada.

Sota la consigna "El barri de La Jota davant la violència masclista", les dones han celebrat la manifestació a la plaça de l'Albada, que està a pocs metres d'on l'agressor va atacar l'Alba.