La família de Daniel Jiménez, un home d'ètnia gitana que va morir el passat 1 de juny mentre estava detingut en els calabossos de la comissaria d'Algesires (Cadis), ha reclamat que s'investigui la seva defunció, que, segons la Policia, es va deure que es va suïcidar penjant-se en la cel·la.

La investigació que demana la família arriba en plena escalada de protestes per la violència policial arran de la mort de George Floyd als Estats Units.

Segons la Policia, Daniel Jiménez, de 39 anys, va ser detingut en la tarda del dissabte 30 de maig com a presumpte autor d'un delicte de violència de genero, després que agredís a la seva exparella a la Platja de la Concha.

Detingut i enviat a comissaria

L'home va ser localitzat posteriorment per un radiopatrulla en la carretera del Rinconcillo, on va ser arrestat i conduït a comissaria.

Després de romandre tancat mentre s'instruïa el corresponent atestat, va ser localitzat sense vida en el calabós en la matinada del dia 1 de juny, penjat amb els esquinçalls d'una manta lligats als barrots de la cel·la, segons la Policia.

No creure la versió policial

En un vídeo que la seva germana ha difós en xarxes socials, la família de Daniel Jiménez afirma que no creï la versió policial i demana "que es faci Justícia".

Segons compte la seva germana en el vídeo, un dia després de ser detingut, el diumenge 31 de maig, Daniel Jiménez va cridar des de la comissaria al seu pare i li va dir que estava bé, que anava a ser posat a disposició judicial l'endemà "i que no es preocupés per ell".