Dana Leonte va denunciar el seu nòvio Sergio per coaccions uns mesos abans de desaparèixer sense deixar rastre el passat 12 de juny. La jove romanesa de 31 anys assegurava que la seva parella havia tallat la llum i l'aigua de la casa d'Arenas (Màlaga) en la que vivien. Arran de la denúncia, l'home -que va haver de prestar declaració al jutjat- continua en qualitat d'investigat per aquesta causa, que ha estat incorporada a les diligències obertes per la desaparició i mort de la jove. En Sergio està a presó provisional des de dissabte passat acusat d'un presumpte delicte d'homicidi.

Dos mesos

La denúncia per coaccions va ser presentada l'abril passat, al voltant de dos mesos abans que la Dana desaparegués. Segons han informat fonts judicials, la jove acusava el seu nòvio Sergio de tallar els subministraments d'aigua i llum de la casa en la qual ambdós convivien amb la petita Lucía, que ara té deu mesos. Aquestes diligències continuen obertes i la denúncia s'incorporarà a la causa relativa a la desaparició i mort de la jove, de la que s'encarregarà el Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Vélez-Málaga, que és el competent en violència de gènere.

La jutgessa ha incoat aquest dimarts unes diligències per prendre declaració al detingut divendres vinent a fi de ratificar l'ordre d'ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança dictada dissabte passat pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1, en funcions de guàrdia. En Sergio va afirmar des del primer moment que la seva parella se n'havia anat de forma voluntària, atabalada pels deutes i deixant a càrrec seu a la filla d'ambdós, de llavors set mesos, una versió de la qual sempre ha desconfiat la família de la jove. La petita, que actualment té deu mesos, es troba a càrrec de la família del detingut, segons les mateixes fonts.

Batudes

Després de la desaparició de la Dana, la Guàrdia Civil va realitzar diverses batudes a la localitat a peu i en helicòpter per intentar localitzar la dona, que portava diversos anys vivint a Arenas, una localitat de 1.200 habitants a la comarca malaguenya de l'Axarquía, i havia començat a regentar recentment un bar. La recerca es va intensificar a partir del 18 de setembre en unes zones específiques, amb la participació de gossos ensinistrats especialitzats a trobar rastres biològics i agents dels grups d'Activitats Subaquàtiques, Equip de Muntanya o Seprona.

La troballa d'un fèmur en una zona de camp -que segons Florín Leonte pertany a la seva germana- unit a altres elements de la investigació, van portar dimecres passat a l'arrest d'en Sergio per la seva presumpta implicació en la desaparició de la seva parella.