Les tempestes ocasionades per la depressió aïllada en nivells alts (DANA), també coneguda com a gota freda, i que des d'aquest dimarts afecta les Balears, ha ocasionat fins ara 142 incidents en el conjunt de l'arxipèlag.

Fins a les 9 del matí d'aquest dimecres, s'han registrat un centenar d'incidències en Mallorca, 37 a Eivissa i 5 a Menorca, segons el centre de coordinació d'emergències 112.

La més greu es va produir aquest dimarts en Cala Gració, a Eivissa, on tres treballadors marroquins van resultar ferits en ser arrossegada per un tornado la caseta d'obra on es refugiaven del vent i la pluja.

Dos dels ferits ja han estat donats d'alta i el tercer ha quedat ingressat en la unitat de Neurocirurgia de la Clínica Nostra Senyora del Rosari de la capital eivissenca.

Cancel·lació de vols

El temporal ha afectat també aquest dimarts l'aeroport d'Eivissa, amb set vols desviats i 13 de cancel·lats. En menor mesura ha incidit a l'aeroport de Palma, on s'ha haut de deesviar una aeronau i s'han retardat vols per la suspensió temporal d'operacions.

Previsió per a les pròximes hores

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha desactivat l'alerta de risc taronja per pluges i tempestes per a Eivissa i manté l'avís groc per precipitacions intenses a Mallorca i Menorca, a més del de risc per mala mar en aquesta última illa.