Dana Leonte no portava més de tres setmanes al capdavant d'una cafeteria a Vélez-Málaga (Màlaga) quan va desaparèixer sense deixar rastre. Els negocis que flanquegen l'antic Bar Los Pilares -en el qual s'havia instal·lat de lloguer la jove romanesa de 31 anys- van comprovar com l'establiment tancava les seves portes d'un dia per l'altre, sense previ avís. El tancament també va agafar per sorpresa els propietaris del local, que van intentar contactar amb la dona sense èxit. Davant de la falta d'explicacions, molts dels comerços veïns van relacionar la desbandada de la Dana amb un incident que va tenir lloc tot just un parell de dies abans.

Espectacle

"Una de les cambreres es va presentar al bar perquè li pagués els 800 euros que li devia", assegura una de les responsables de l'òptica situada als baixos del número 41 de l'Avinguda Vivar Tellez, porta amb porta amb la cafeteria de la Dana. La dona estava molt alterada i li va muntar un "espectacle" malgrat tenir la terrassa plena de clients. Segons recorden en els negocis propers, la noia va ser de les primeres empleades que va tenir a càrrec seu la jove romanesa. "Estava allà des del primer dia", expliquen.

Dana desapareguda Malaga Bar Anton Rosa

Els crits de la jove van cridar l'atenció dels treballadors d'una merceria propera, que van sortir a veure què passava. "Li demanava un contracte i el que li devia pels deu dies treballats", assenyala una de les responsables del comerç. Segons la versió de l'antiga empleada de la cafeteria, la Dana havia promès fer-li un contracte en regla, però no només no ho havia complert, sinó que a més no l'havia pagat pel servei prestat.

La caixa

Davant de les acusacions de la noia, la jove romanesa desapareguda es defensava al·legant que a ella li "faltaven diners de la caixa" i que la treballadora era una de les persones que tenien la clau d'aquesta. Segons recorda la responsable de l'òptica, les respostes de la Dana no semblaven convèncer la cambrera, que li va assegurar que tornaria a la tarda per saldar el deute i que va amenaçar de presentar-se amb la policia.

Dana malaga

Aquella mateixa tarda, l'empleada va acudir de nou al bar acompanyada d'un grup de familiars i coneguts per reclamar els diners i el contracte. La policia va haver de personar-se al lloc per evitar que la cosa anés a més, segons expliquen alguns veïns. Al cap de dos o tres dies, els comerços propers comprovaven a mig matí que la cafeteria no havia obert les seves portes com de costum. L'establiment romania tancat i no hi havia ni rastre de la Dana.

Desaparició

Els propietaris del local van provar de contactar amb la jove romanesa, però mai no van rebre una resposta. "Vaig pensar que l'empleada l'hauria denunciat i per això van tancar el bar", assenyala la responsable d'una botiga de compravenda d'or dels voltants que va presenciar l'incident. La Dana no tornaria a obrir la cafeteria i en Sergio, la seva parella i principal sospitós, denunciaria la seva desaparició poques hores després.