Tot va començar amb el que semblava un saborós estofat en un prestigiós restaurant. El comensal, famèlic, el comença a degustar i, després de diverses cullerades, veu alguna cosa al seu plat que el deixa atònit: a algú li ha caigut una burilla de cigarreta dins.

Un descobriment aterridor

Davant de la desagradable escena, el client entra en còlera, fins a aconseguir que l'encarregat del restaurant Sufuji en Xi'an de Pequín revisi les càmeres de vigilància de la cuina. I és llavors quan a tots els presents se'ls glaça la sang. En les imatges es veu amb claredat com el cuiner, en plena pandèmia del coronavirus, escup diverses vegades a l'estofat.

Qüestionat per les impactants imatges, el xef es limita a dir que li picava la gola, que se sentia incòmode, però que havia escopit fora del plat. L'enregistrament de les càmeres, però, contradiuen la seva excusa.

Cigarret estofat / Instagram

Fotografia que el client ha penjat a les xarxes socials on esveu la cigarreta al seu plat / Instagram

Restaurant tancat i dura sanció econòmica

Davant de la gravetat dels fets, i més en plena pandèmia, el centre comercial on es troba el restaurant ja ha ordenat que el local tanqui, a més d'una multa de 13.000 euros. L'organisme de control del mercat local, per la seva part, ja ha iniciat una investigació sobre l'assumpte.