Dianne Travers Gustafson, de 68 anys, ha anat al metge perquè tenia l'ull molt irritat i ha descobert que tenia un cuc parasitari dins. És la segona persona infectada en poc temps, i això podria indicar que es tracta d'un cas emergent als EUA.

Els fets van passar a Califòrnia, el febrer del 2018. Mentre la dona corria per un camí, va topar-se amb un eixam de mosques que li van irritar l'ull i li van posar una larva de cuc al globus dret.

Quatre cucs i sense diagnòstic

Gustafson va descobrir que tenia un cuc a l'ull un mes després, quan se li va irritar i va descobrir el paràsit d'1,27 centímetres.

Es va rentar i fregar amb aigua, i va veure, horroritzada, que tenia un altre cuc. L'endemà va anar a l'oftalmòleg, i l'especialista li va trobar un tercer cuc.

Unes setmanes després, continuava amb la irritació i inflamació ocular, per la qual cosa va anar al metge, que no li va detectar res. Però uns dies després va treure's un altre cuc de l'ull. Aquest va ser l'últim paràsit que es va trobar.

Les mosques posen les larves a l'ull

Segons explica Richard Bradbury, autor de l'informe Clinical Infectious Diseases, la mosca "expulsa les larves sobre la superfície de l'ull mentre s'alimenta de secrecions lacrimals". Aquests insectes no tarden gens en fer-ho, només uns segons.

Centrant-se en el cas de Gustafson, l'especialista assegura que "normalment, la gent espanta les mosques dels seus ulls abans que puguin fer això, però en aquest cas la pacient va topar-se amb tantes que no va poder evitar que una expulsés una larva".

Segona pacient

Bradbury assegura que la larva és de l'espècie Thelazia Gulosa, coneguda com el cuc de l'ull de bestiar (perquè normalment afecta els animals). Perquè que les larves es converteixin en adultes, han de ser novament atrapades per una mosca de la cara i dipositades una altra vegada als ulls.

La primera pacient amb aquests cucs a l'ull va ser una dona d'Oregon, que l'any 2016 en va arribar a tenir 14. El fet que hagi passat tan poc temps entre els dos casos fa sospitar els metges que les infeccions amb Thelazia Gulosa podrien haver-se tornat una tendència establerta, encara que relativament rara, informa Telecinco.