Atenció a la nova espècie que s'acaba de descobrir: una cuca marina gegant que pot fer fins a 50 centímetres.

 

Un equip d'investigadors del Museu d'Història Natural Lee Kong Chian de la Universitat Nacional de Singapur va descobrir aquest isòpod (el que popularment parlant es coneix amb el nom de cotxinilla) en aigües molt profundes de la província de Java Occidental, a Indonèsia.

Isópodo gigante / Wikipedia

L'isòpod gegant pot arribar a medir 50 centímetres / Viquipèdia

La cuca marina gegant medeix 50 centímetres

L'equip d'investigadors se la va trobar fa un parell d'anys. Ara, però, un estudi publicat a la revista científica Zookeys confirma el que ja se sospitava: es tracta d'una nova espècie coneguda amb el nom de 'Bathynomus raksasa'. Compte a l'hora de veure les fotografies que il·lustren aquest article perquè, si no us agraden les cuques, podríeu tenir malsons.

L'equip d'investigadors, dirigit pel cap del Museu d'Història Natural Lee Kong Chia, Peter Ng, ha catalogat més de 12.000 animals que viuen en aigües fredes i molt profundes de l'oceà, concretament entre els 800 i els 2.100 metres. Entre elles, hi ha 12 espècies noves com aquesta cuca gegant.

Té menys carn que un cranc

El fet que sigui tan gran ja que pot arribar a medir mig metre de llarg, s'atribueix a la falta de depredadors naturals. També ha ajudat que aquesta cuca marina gegant té menys carn que un cranc i, per tant, no és una espècie gaire apreciada pels animals de gran tamany que habiten a la zona.