Com si no hagués passat res. Carmen Merino Gómez, detinguda per presumptament haver tallat el cap al seu xicot, va gaudir de la Feria de Abril de Castro Urdiales (Cantàbria) d'aquest any quan se suposa que ja havia comès el crim. A més, va oferir croquetes als veïns en diverses ocasions. Llavors ningú no va sospitar que la dona hagués pogut decapitar la seva parella, que li hagués bullit el cap i que l'hagués embolicat i lliurat a una amiga, que, segons s'ha pogut saber ara, sembla que va ser amant de la víctima.

Castro Urdiales   EFE

Ara molts veïns es pregunten si la dona no només va tenir sang freda per gaudir de les festes del poble quan ja havia matat la seva parella, sinó també per oferir-los croquetes cuinades a base de la carn d'en Jesús. I és que tant els veïns com la investigació, encara oberta, miren d'esbrinar què es va fer de la carn que l'acusada va treure del cap de la víctima i què va fer després amb la resta del cos, que continua sense aparèixer.

La dona de fer feines hauria pogut llençar el cos sense el cap

Els investigadors sospiten que la dona de fer feines, que treballava a la casa de la parella, hauria pogut llençar, sense saber-ho, el cos sense el cap a les escombraries. I és que quatre dies abans de denunciar la desaparició d'en Jesús, la seva xicota, María del Carmenva demanar a la dona de fer feines que comencés a treballar més d'hora per tirar unes bosses a la brossa, segons explica Espejo Público. Quan va declarar davant del jutge, la treballadora va explicar que les bosses pesaven molt i que va haver de fer uns quants viatges als contenidors.

Casa Castro Urdiales

A partir d'aquesta declaració, la Guàrdia Civil ha decidit ampliar la recerca de la resta del cos de la víctima a l'abocador de Castro Urdiales. No serà gens fàcil, ja que si el crim es va cometre fa mesos, com se sospita, les restes de l'home podrien ser a força profunditat, fet que podria comportar més temps de recerca.

Gelosia, possible causa de l'assassinat

La gelosia podria ser la principal motivació de Carmen Merino. La detinguda, un cop va haver bullit el cap, el va lliurar dins d'una capsa a la seva amiga. Sembla que Merino sabia que la seva amiga tenia una relació sentimental amb la víctima, i és que la relació de la parella, que convivia a la mateixa casa des de feia set anys, s'havia deteriorat. En Jesús es relacionava amb altres amigues, mentre que Carmen Merino havia establert una forta amistat amb un home de nacionalitat colombiana, segons explica El Español.

El 14 de febrer, dia dels enamorats, la víctima va decidir demanar a Merino que se n'anés de casa, però ella s'hi va negar repetidament.

Carmen Merino hauria pogut contractar un sicari

Quan la víctima va demanar a Carmen Merino que se n'anés de casa i posar fi a la relació, podria ser que ella ja estigués preparant l'assassinat. També s'estudia si hauria optat per pagar uns 12.000 euros a uns sicaris, segons El Español. Se sospita d'aquesta xifra perquè, quan al febrer en Jesús va desaparèixer, Merino va assegurar als familiars de la víctima que havia agafat 12.000 euros i se n'havia anat a Punta Cana.

Això explicaria el macabre tractament que va rebre el cap del mort, i Carmen Merino diria la veritat quan assegura que va rebre el paquet amb el cap a casa. La persona que el va tallar sabia que l'havia de bullir per eliminar les parts toves i, d'aquesta manera, evitar la pudor. També el va embolicar, tot i que encara hi ha confusió sobre l'envoltori —no se sap si es va fer servir paper d'alumini o si es va envasar al buit—. Després hauria enviat el cap a Carmen Merino com a prova de la feina feta.