L'estat de salut de Marjan C., l'home de 43 anys de nacionalitat hongaresa que aquest dissabte va ser abatut per un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona quan volia atacar a les patrulles amb un ganivet de grans dimensions, no millora. L'home segueix ingressat a l'UCI de l'Hospital de Sant Pau i en les darreres hores ha patit diverses complicacions.

Cuchillo Barcelona / Cedida

Imatge del ganivet que portava l'home, i que ha pogut recuperar la Guàrdia Urbana / ElCaso

Ahir al matí des de l'Ajuntament de Barcelona s'explicava que l'home estava "greu" però "estable" i aquest matí de dilluns, el conseller d'Interior del Govern de la Generalitat, Miquel Sámper, ha explicat que està "crític" i que es pateix per la seva vida.

Va amenaçar als policies amb un ganivet

L'agent de la Unitat de Reforç d'Emergències i Proximitat (UREP) de la Guàrdia Urbana va disparar contra l'home, que vivia al carrer i era molt conegut a la zona, per repel·lir l'atac contra ell i altres agents amb una arma blanca de grans dimensions. La policia havia rebut l'avís que l'home estava al carrer causant molèsties i havia amenaçat a alguns vianants amb l'arma blanca.

El policia va disparar dos cops i una de les bales va impactar a la panxa de l'home, que va caure a terra, greument ferit. Els policies li van fer els primers auxilis i després el SEM el va estabilitzar i traslladar a l'hospital, on segueix, ara lluitant contra la mort.

Investigació oberta

El conseller també ha explicat que la investigació que han obert els Mossos d'Esquadra s'enllestirà entre avui i demà. De manera paral·lela, afers interns de la policia de Barcelona també ha obert una investigació per aclarir si l'actuació del policia va ser correcte. Tots els sindicats i la majoria de responsables policials creuen que va ser correcte. La investigació dels Mossos, que serà presentada al jutge, haurà d'ajudar a aclarir-ho.

L'home està formalment detingut a l'hospital, vigilat per dos agents dels Mossos d'Esquadra. Està acusat d'un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat. El sense sostre també tenia una ordre de detenció anterior, d'un jutjat del sud d'Espanya, que va saltar quan el van identificar, després de ser ferit.