José Luis Abet s'ha lliurat aquest dilluns a la caserna de la Guàrdia Civil a Ames (A Coruña) després de matar la seva exdona, la seva exsogra i la seva excunyada. Abans de presentar-se en dependències policials, l'home de 41 anys ha contactat amb els serveis d'emergències per confessar el crim que ha comès davant dels seus dos fills de 4 i 7 anys. "He matat tres dones, deteniu-me", afirmava Abet davant de l'operador, segons informa el diari Nius. La trucada s'ha produït des del domicili de la seva mare, on portava un temps residint mentre s'ultimaven els tràmits de separació de la seva parella.

Alba, Sandra i María Elena

El triple crim ha tingut lloc a la casa de la localitat de Valga (Pontevedra) en la qual vivia Alba Boquete amb els dos petits. Abet s'ha presentat aquest dilluns al matí a l'habitatge i ha disparat a la mare dels seus fills quan aquesta es disposava a portar-los amb cotxe a l'escola, ha explicat el delegat del Govern a Galícia, Javier Losada. Al domicili també es trobaven en aquell moment la Sandra i la María Elena, la germana i mare de l'Alba, que l'ajudaven amb la cura dels nens, informa el mateix mitjà. Després de matar la seva dona, el detingut ha acabat amb la seva vida.

Antecedents

Segons ha confirmat Losada en declaracions als periodistes, no consten denúncies prèvies per violència masclista. Tanmateix, Abet sí que té antecedents per infraccions lleus relacionades amb petites sostraccions de gasoil i ferralla, informa ABC. En aquests moments, l'autor confés es troba a la caserna i previsiblement passarà a disposició judicial al municipi de Valga, ha afegit Losada. Els menors es troben amb uns veïns.