Han calgut 12 anys per saber què va passar a la rebotiga de la sabateria Acín de Sabadell (Vallès Occidental), el 28 de febrer de 2007. Una parella va entrar a la botiga, estranyats per l'hora que era i que encara estava la botiga oberta, i van trobar el cos sense vida d'Ana María Milán, una dona de 41 anys que en feia molts que treballava en aquesta botiga del centre de Sabadell. Tenia una ganivetada i forts cops per tot el cos, sobretot al cap.

Descartat el robatori

En un primer moment els Mossos d'Esquadra van pensar que s'havia tractat d'un robatori, res feia pensar una altra cosa. La caixa registradora estava buida i el mòbil semblava clar, però la policia no va poder saber qui havia mort aquesta botiguera tan coneguda a Sabadell.

flors acin sabadell

Imatge de l'exterior de la botiga, a Sabadell, amb flors, l'endemà del crim. / Efe

El temps anava passant i sembla un cas més dels oblidats en carpetes policials, sense resoldre i sense cap línia d'investigació clara. Ni el marit de la dona hi havia tingut res a veure ni un jove que els Mossos van detenir per la zona l'endemà, qui tothom pensava que era l'autor del crim. Va ser deixat en llibertat al cap de poques hores, l'havien detingut per un altre robatori.

Un crim sense resoldre

Des d'aquell 28 de febrer de 2017 que res feia pensar que el cas es podria resoldre. El cos dessagnat de la noia estirada a terra no va aportar gaires pistes a la policia. El crim havia d'haver estat perpetrat per un conegut de la víctima i van anar estirant el fil.

Després de 12 anys s'ha pogut detenir un home. Es tracta d'un lampista que al matí havia estat a la botiga i que hi va tornar a la tarda, quan faltava poc per tancar. La policia no creu que l'home hi volgués robar.

Va intentar abusar sexualment de la dona

Un delicte sexual és la principal hipòtesi de la policia, segons han explicat fonts dels Mossos a ElCaso.cat. L'home va voler abusar de la noia i aquesta s'hi va resistir. Ell va reaccionar de manera violenta, li va fer un tall al coll i la va agredir amb un objecte contundent fins que la va matar.

La noia va caure a terra i allà va morir, fins que la van trobar una parella que va entrar a la botiga. La troballa d'una empremta dactilar en les pertinences de la dona, que lligava amb les que s'havien recollit en el seu moment i que van passar per alt en una primera fase, han resolt el crim.

L'home, ara de 68 anys, va ser detingut la setmana passada pels Mossos d'Esquadra que portaven la investigació del crim, que no s'havia abandonat tot i que feia 12 anys. Després de ser detingut va ser posat a disposició del jutge de guàrdia.

En llibertat

Tot i les proves que van aportar els Mossos d'Esquadra, la Fiscalia no va demanar al jutge el seu ingrés a presó i el magistrat no va tenir més remei que deixar-lo en llibertat. Durant l'interrogatori judicial, l'home ha negat els fets.

Sí que va acordar la retirada de passaport, prohibició de sortida del territori i compareixences setmanals. Està imputat judicialment per un presumpte delicte d'assassinat.