La policia de França investiga una dona de 102 anys que vivia en una residència del nord de França per haver matat, presumptament, una companya seva de 92 anys. La Fiscalia francesa ha obert una investigació per aclarir com va anar aquest crim a la tercera edat i si la dona, ara sota custòdia policial, pot ser penalment responsable dels fets o ha d'ingressar a un centre psiquiàtric.

La cara plena de cops i escanyada

Segons ha informat la policia de Chézy-sur-Marne, a uns 100 quilometres al nord de París, la dona morta va ser trobada per una treballadora de la residència que compartien les dues dones. Tenia la cara plena de cops i signes d'haver estat escanyada. L'autòpsia ha confirmat que la dona de 92 anys va morir pels cops i per asfíxia produïts per una tercera persona, que la policia creu que va ser aquesta dona de 102 anys.

La dona centenària residia a l'habitació del costat i segons també detalla la policia, va ser ella mateixa que en un estat d'alteració va explicar a les treballadores de la residència que havia matat a una persona. La presumpta assassina de la residència va haver de ser traslladada a un centre mèdic per l'estat de nerviosisme que presentava. La policia, pel complicat estat de salut de la dona, encara no l'ha pogut interrogar.

Les investigacions segueixen obertes per esclarir què va motivar l'agressió fatal de la dona que a hores d'ara encara no s'han pogut saber. Alhora, la justícia francesa ha d'aclarir si la dona pot ser imputada penalment pel crim o pel contrari haurà d'ingressar en un centre psiquiàtric.