Es van barallar i, quan la dona estava a terra, la va escanyar fins que la va matar. És el que ha confessat el noi menor d'edat detingut per la relació amb la mort de la seva mare, Gloria Zavala, la dona de 53 anys que va ser trobada embolicada amb bosses de brossa en un pis de la platja de Palma.

El noi i la seva parella, també menor d'edat, es van escapar i van ser trobats a Bèlgica. Les autoritats belgues els van detenir en virtut d'una ordre internacional de detenció i van ser traslladats a Mallorca en avió per part de la Policia Nacional. Tot i que el noi no ha acceptat el crim i no ha declarat davant la policia, la noia sí que ha explicat que la seva parella li va confessar que havia escanyat i mort la seva mare.

La va escanyar quan estava a terra

La dona de 53 anys estava a terra després d'haver-se barallat amb el fill i va ser quan el menor d'edat va aprofitar per estrangular-la fins a matar-la. Va ser ell també qui va posar la seva mare en una bossa i tancar en un bagul als baixos de la casa on vivien, a la zona de platja de la capital de Mallorca.

La noia ha explicat davant la Fiscalia de Menors, segons avança Diario de Mallorca, que ella no va saber res del crim de la mare de la seva parella fins que ja s'havien escapat i es trobaven a Bèlgica.

Va veure les notícies per internet i va ser quan ell va acceptar el crim. La fugida de la parella va ser gairebé d'una setmana. Van passar per Barcelona, on es van desfer del mòbil, i després van seguir el viatge cap a Bèlgica. La policia els va trobar en un hotel i els va extradir cap a Espanya.

Internats per homicidi i estafa

Quan els dos van arribar detinguts a Mallorca, la policia els va posar a disposició de la Fiscalia de Menors, que ha ordenat el seu ingrés a un centre de menors acusats d'un delicte d'homicidi. A la parella els imputen també un delicte d'estafa: van treure diners i van pagar els vols amb la targeta d'una amiga de la mare morta.