A poc a poc es van aclarint les causes de la mort de la jove Aintzane Pujana, que va ser trobada morta el passat 4 de gener amb diverses ferides d'arma blanca a Aizarnazabal, a Guipúscoa. Tot sembla indicar que la noia va ser assassinada el mateix dia 1 de matinada, la nit de Cap d'Any.

Desapareguda des del dia 1 de gener

La noia havia desaparegut el dia 1 de gener i ara l'Ertzaintza ha confirmat la detenció de dues persones, un home i una dona, relacionades amb el crim. Les dues persones detingudes per la policia basca són conegudes de la noia trobada morta. El cas segueix sota secret de sumari, però l'Ertzaintza ha donat alguns detalls de la investigació.

El cadàver de la noia va ser trobar el 4 de gener al matí per uns operaris que estaven treballant en una zona de matolls prop del riu Urola al seu pas per Aizarnazabal. Les proves forenses van confirmar que es tractava del cos d'Aintzane Pujana, de 32 anys, que estava desapareguda des del divendres 1 de gener.

Falta saber el mòbil del crim

En un breu comunicat, el departament basc de Seguretat ha confirmat la detenció de dues persones "en el marc de la investigació després del presumpte homicidi d'Aizarnazabal", encara que adverteix que "el jutge ha decretat secret de les diligències" pel que no oferirà ja nous "detalls" sobre els arrestos o les diligències desenvolupades.

Caldrà ara confirmar la relació que tenien els dos detinguts amb la jove. Les primeres informacions van parlar d'un possible crim de violència de gènere, però les investigacions ara, amb aquestes dues detencions, poden canviar. La noia va aparèixer amb diverses ganivetades al costat del riu basc Urola.