Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 49 anys acusat d'un delicte d'homicidi i un altre de maltractaments per deixar morir la seva parella quan aquesta va patir una hipoglucèmia el passat mes de juny a Viladecans (Baix Llobregat).

El detingut, de nacionalitat argentina i veí de Viladecans, va ser arrestat dimecres passat i ja ha ingressat a presó per ordre judicial acusat d'un delicte d'homicidi i maltractaments en l'àmbit de la llar.

Va deixar morir a la seva parella quan va patir una baixada de sucre

 

Segons ha informat aquest dissabte la policia autonòmica, els fets es remunten a la matinada del passat 18 de juny quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement de la localització d'una dona morta al seu domicili de Viladecans i van iniciar una investigació per aclarir les circumstàncies de la mort.

L'autòpsia va determinar que la dona havia patit una hipoglucèmia, és a dir, una baixada del sucre en sang. Els investigadors van continuar amb les gestions policials i van descobrir al telèfon mòbil de l'home un vídeo gravat per ell mateix en el que va filmar l'agonia de la seva parella, el que va evidenciar, segons la policia, que no havia ajudat la víctima quan va patir la crisi i l'hauria deixat morir.

L'home va ser arrestat dimecres

 

Després de la investigació, els policies van determinar que la seva parella sentimental no hauria ajudat la víctima quan va patir la crisi i l'hauria deixat morir. Fonts de la policia autonòmica han assenyalat que l'home no havia difós el vídeo i només el conservava en un arxiu en el seu telèfon. L'autòpsia també ha determinat que la dona patia cops i contusions compatibles amb haver estat colpejada.

Dimecres, els agents de la Unitat d'Investigació de Gavà (Barcelona) van detenir la parella de la dona com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi i del delicte de maltractaments en l'àmbit de la llar. Dijous, el detingut va passar a disposició del jutjat d'Instrucció número 2 de Gavà i la jutgessa va decretar el seu ingrés a presó provisional.

Sense comptar aquest cas, 42 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles des de començament d'any; des de 2003, any en què van començar a registrar-se els crims masclistes, 1.017 dones han estat assassinades.