El cas de l'assassinat de Castro Urdiales (Cantàbria) per decapitació de Jesús María Baranda, un jubilat bilbaí de 67 anys el cap dels quals va ser descobert en una caixa, segueix endavant. La principal acusada, la seva parella, Carmen Merino, va comparèixer davant del jutge a finals de la setmana passada negant tots els fets. Aquesta setmana han comparegut nous testimonis que han aportat més dades sobre el crim.

Va decapitar la seva parella i va posar el cap en una caixa

Una d'aquestes noves veus és la de la germana de la dona que el setembre de 2019 va obrir la caixa en què hi havia el cap de Baranda i que temps enrere Merino li havia demanat que guardés a casa seva. L'amiga de la presumpta assassina va acabar obrint el cofre per la pudor que desprenia. Va ser aleshores quan es va descobrir el crim.

Aquesta testimoni va compartir, en la nit en què es van destapar els fets, ambulància amb la processada, ja que quan estaven les tres dones juntes en presència de la Guàrdia Civil li va agafar un atac d'ansietat i va haver de ser traslladada a un centre sanitari. I encara que no volia anar amb ella, no li van donar cap altra opció, per la qual cosa les dues es van asseure darrera juntament amb un tècnic sanitari.

Castre Urdiales / EFE

En el conegut com a 'crim de Castro Urdiales', Carmen Merino suposadament va matar la seva parella Jesús Maria Baranda i el va decapitar, ficant el seu cap en una caixa que va entregar a una veïna amiga / EFE

Va poder guardar el secret de l'assassinat gràcies a les pastilles

Durant el trajecte, la dona va preguntar a Carmen Merino: "Com has pogut guardar això?", en referència al cap i a un secret tan gran, al que l'acusada va contestar: "Gràcies a les pastilles", i ja no van tornar a parlar més del tema a tot el recorregut, segons consta en la declaració d'aquesta testimoni davant de la titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Castro Urdiales (Cantàbria) que investiga el cas.

La processada li havia lliurat mesos enrere a una veïna amiga una caixa amb el cap de la seva parella al·legant que guardava en ella joguines sexuals i no volia que les veiessin agents en registres del domicili per les indagacions obertes per la desaparició de Jesús María Baranda.

Pitjor encara, alguns rumors apunten que amb la carn que la dona presumptament va treure del cap de la víctima, va fer croquetes que posteriorment va repartir entre les seves companyes de ball de la Casa d'Andalusia.