El mes de maig una execució en un àtic del carrer del Comte d'Urgell de Barcelona va sacsejar la capital catalana. Un home va entrar en un bloc d'aquest cèntric carrer, va pujar fins a dalt de tot, va trucar a la porta d'un dels pisos i va descarregar totes les bales que portava a la pistola.

Davant seu va deixar un home, de nacionalitat sueca i que els veïns coneixien molt poc, estirat a terra. En aquell moment la policia ja va creure que una disputa per drogues estava darrere d'aquell assassinat a sang freda, però res feia pensar que el cas arribaria a Suècia.

Un sicari enviat des de Suècia

El criminal que va executar el jove suec va marxar disfressat de missatger. Quan va entrar al bloc ―els Mossos van tenir accés a les imatges de les càmeres de seguretat, tot i que anava amb casc i no va ser fàcil poder-lo reconèixer― portava un paquet i després en va sortir sense res.

precinto puerta asesinato urgell

Imatge de la porta del pis on va ser assassinat l'home al carrer Comte d'Urgell.

Va agafar una moto que tenia al mateix carrer i va desaparèixer. Fins aquest dilluns, que els Mossos, amb la col·laboració de la policia sueca, l'han pogut detenir. Es tracta d'un home de 26 anys de nacionalitat kosovar, segons han detallat els Mossos d'Esquadra.

Quatre mesos escapat de la policia

Han passat quatre mesos. Durant aquest temps els Mossos han tingut temps d'identificar la víctima i poder aclarir que l'home que va ser assassinat tenia perillosos antecedents violents a Suècia. Ja l'havien intentat matar l'any 2016 a Vasagatan i s'havia amagat a Barcelona.

Però no va aconseguir salvar la vida. Els seus rivals, d'una banda de criminals d'Hisingen, enfrontats pel tràfic de drogues, el van acabar trobant i el van executar.

Els seus enemics

Estirant el fil dels enemics del mort, han trobat l'autor dels fets. Gràcies a una ordre de detenció del jutjat d'instrucció número 3 de Barcelona, l'han pogut detenir a Göteborg. S'espera que ara sigui extradit i entregat a la justícia espanyola, que serà l'encarregada d'aclarir aquest crim i la relació del sicari enviat des de Suècia amb el jove mort.