El brot de coronavirus COVID-19 s’ha cobrat avui la vida de dos passatgers que viatjaven amb el creuer declarat en quarantena al Japó, en plena polèmica per la gestió de la crisi de les autoritats i mentre creix la inquietud pel virus al país nipó.

Un home de 87 anys i una dona de 84, tots dos de nacionalitat japonesa i amb complicacions de salut prèvies, són les dues primeres víctimes mortals del COVID-19 entre els 621 passatgers de creuer Diamond Princess fins ara contagiats pel virus, segons ha informat avui el Ministeri de Salut del Japó en un comunicat.

Els morts s'han conegut el dia després que acabés el període de quarantena en què es trobava el creuer i que comencessin a abandonar el vaixell i a tornar a les seves llars diversos centenars de passatgers que havien donat negatiu en les proves sobre el virus.

A bord del Diamond Princess hi havia uns 3.700 passatgers quan es va decretar el seu aïllament el passat dia 3, i una mica menys de dos milers d'ells segueixen a bord a l'espera de conèixer els resultats de les proves. El nombre total de contagis pot continuar creixent.

Queixes per com s’ha gestionat la crisi

La controvertida gestió de la crisi del creuer ha suscitat crítiques d'experts japonesos i d'organismes estrangers com el Centre per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units, el primer país que va decidir evacuar els seus ciutadans de l'vaixell abans de la fi de la quarantena.

 

Última hora sobre el Coronavirus en directe